Återansöka om ekonomiskt bistånd

LÄS MER

Du som redan har beviljats ekonomiskt bistånd och ska göra en återansökan använder denna e-tjänsten. Kan eller vill du inte använda e-tjänsten går det bra att fylla i en blankett. Ansökan måste vara fullständig, det vill säga att alla uppgifter vi frågar om måste vara besvarade för att vi ska kunna behandla den. Du kan bara ansöka om ekonomiskt bistånd en gång per månad. När du har skickat in din ansökan för en månadsperiod stängs e-ansökan för nya ansökningar. 

Söker du tillsammans med en partner behöver båda signera ansökan när den är färdig via bank-id.

Samla in och spara alla dina handlingar (kontoutdrag, fakturor, kvitton, hyresavtal, intyg, avtal med mera) om inkomster och utgifter som tas upp i din återansökan även om du inte behöver bifoga dessa. Det utförs regelbundna stickprov där du ombeds lämna in dessa underlag. Om du medvetet lämnat felaktiga uppgifter kan det leda till att en polisanmälan görs.

Vid en återansökan fattas ett beslut inom fem arbetsdagar som skickas till dig via post tillsammans med en beräkning. Om din återansökan inkommit senast den 20:e sker utbetalning den 27:e varje månad eller första vardagen närmast den 27:e. Tänk på att eventuella helgdagar och högtider kan påverka detta och att de då behöver ansökan komma in tidigare än så.  Inkommer ansökan efter den 20:e sker handläggning och utbetalning så snart som möjligt.

Information - När du ska göra en återansökan

Länk till video som visar hur du fyller i e-tjänsten. Vill du se filmen på ett annat språk än svenska. Klicka på kugghjulet, undertexter och översätt automatiskt. Där kan du välja språk på textningen.

Behandling av personuppgifter

Frågor om e-tjänsten

Följande behövs för e-tjänsten

  • Folkbokförd i Kungsbacka kommun
  • E-legitimation
  • Konto för utbetalning