Ansöka om stadigvarande serveringstillstånd av alkohol

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Planerar du att ansöka om stadigvarande serveringstillstånd? Hör av dig till oss – vi hjälper dig gärna! Du kan ringa oss på 0300-83 40 00 alternativt maila på serveringstillstand@kungsbacka.se

I denna e-tjänst kan du ansöka om följande typer av stadigvarande serveringstillstånd.

  • Stadigvarande serveringstillstånd till allmänheten
  • Stadigvarande serveringstillstånd slutet sällskap
  • Stadigvarande serveringstillstånd för gemensam serveringsyta
  • Stadigvarande cateringtillstånd för slutna sällskap
  • Pausservering, exempelvis servering i teater- eller konsertlokalers foajé
  • Trafikserveringstillstånd exempelvis servering på fartyg eller tåg

Innan du startar e-tjänsten är det viktigt att du läser igenom Anvisningar till ansökan om stadigvarande serveringstillstånd och Riktlinjer för serveringstillstånd som finns att läsa här.

Avgifter

Handläggningen av ärendet är förknippad med en avgift i enlighet med Nämnden för Miljö & hälsoskydds taxa. En faktura kommer att skickas till dig i samband med att handläggningen inleds. Avgiften återbetalas inte. Länk till aktuella avgifter.

Hämta företagsuppgifter

I e-tjänsten kan du välja att hämta företagets uppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtas företagsuppgifter.

Användare med skyddade personuppgifter

Använd inte E-tjänsten om du har skyddad identitet. BankID krävs vid inloggning och väljer du att logga in hämtas personnummer och namn från e-legitimationen.

Om du har skyddad identitet hör istället av dig till oss på 0300-83 40 00.

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Firmatecknare eller motsvarande fullmakt
  • Registreringsbevis från Bolagsverket
  • Uppgifter om uppdrag som funktionär från Bolagsverket
  • Uppgifter om ägarförhållanden
  • Finansieringsplan
  • Planritning över serveringsstället
  • Kopia av hyreskontrakt, arrendeavtal eller köpeavtal för serveringsstället
  • Brandskyddsbeskrivning / brandskyddsdokumentation
  • Menyförslag
  • Verksamhetsbeskrivning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa