Ansöka om tillfälligt serveringstillstånd av alkohol

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

I denna e-tjänst kan du ansöka om följande typer av tillfälliga serveringstillstånd.

  • Tillfälligt serveringstillstånd till allmänheten
  • Tillfälligt serveringstillstånd slutet sällskap
  • Tillfälligt serveringstillstånd för gemensam serveringsyta
  • Tillfälligt pausservering, exempelvis servering i teater- eller konsertlokalers foajé

Innan du startar e-tjänsten är det viktigt att du läser igenom Anvisningar till ansökan om stadigvarande serveringstillstånd och Riktlinjer för serveringstillstånd som finns att läsa här.

Information och dokument som ska bifogas i e-tjänsten

Förutom bilagor listade till i rutan "Följande behövs för e-tjänsten" kan fler bilagor kan komma att bli aktuella till exempel köpeavtal eller arrendeavtal till rörelsen, brandskyddskontroll, serveringsansvariga, kunskapsprov och bygglov.

Handläggningstid

  • Samtliga handlingar som anges i anvisningar ska vara inlämnade. Om något saknas kommer du att få komplettera din ansökan. Kommunen meddelar när ansökan är komplett. 
  • Från det att din ansökan är komplett är handläggningstiden cirka åtta veckor. Under sommarveckorna kan handläggningstiden bli längre.
  • Handläggningstiden för ansökan om tillfälligt tillstånd till slutet sällskap är cirka två veckor från det att ansökan är komplett.

Avgifter

Handläggningen av ärendet är förknippad med en avgift i enlighet med Nämnden för Miljö & hälsoskydds taxa. En faktura kommer att skickas till dig i samband med att handläggningen inleds. Avgiften återbetalas inte. Länk till aktuella avgifter.

Hämta företagsuppgifter

I e-tjänsten kan du välja att hämta företagets uppgifter från Bolagsverket, SCB och Skatteverket, så att du slipper fylla i dem. Läs mer på sidan Så här hämtas företagsuppgifter.

 

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation
  • Firmatecknare eller motsvarande fullmakt
  • Registreringsbevis från Bolagsverket
  • Uppgifter om uppdrag som funktionär från Bolagsverket
  • Uppgifter om ägarförhållanden
  • Planritning över serveringsstället
  • Kopia av hyreskontrakt, arrendeavtal eller köpeavtal för serveringsstället
  • Menyförslag
  • Verksamhetsbeskrivning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa