Ansöka om ekonomiskt bistånd - nyansökan

Den här tjänsten kräver inloggning
LÄS MER

Du som söker ekonomiskt bistånd första gången använder denna e-tjänsten. Kan du inte använda e-tjänsten går det bra att fylla i en blankett.

Tänk på detta innan du startar e-tjänsten:

  • Läs igenom all information på hemsidan!
  • Innan du startar är det bra att samla alla uppgifter om inkomster och utgifter som du ska ta upp i din ansökan. Du behöver ha uppgifter från denna månaden och tre månader tillbaka i tiden.
  • Vid nyansökan behöver ni också lämna in ett antal underlag. De underlag som måste lämnas in för alla i hushållet vid nyansökan är ekonomisk översikt och kontoutdrag för denna och tre månader tillbaka i tiden för alla i hushållet, även barn, samt hyreskontrakt/sammanställning av boendekostnader. Hur dessa tas fram kan du läsa på hemsidan.

Logga in med e-legitimation

Både du och din make/maka/partner/sambo behöver e-legitimation när ni söker ekonomiskt bistånd tillsammans. Om du inte redan har e-legitimation kan du ordna det via din bank. Läs om e-legitimation på Skatteverkets webbplats.

Logga in med e-legitimation och fyll i ansökan. Om ni är två som söker behöver båda signera ansökan när den är färdig.

När din nyansökan inkommit kommer du inom två arbetsdagar kontaktas via mail eller telefon och få en tid för ett samtal med en arbetsmarknadssekreterare. Till det mötet ska du ha med dig ID-handling, CV, lista över sökta jobb eller ett läkarintyg. Detta möte ligger till grund för din rätt till ekonomiskt bistånd.

Information - När du ansöker första gången

Länk till video som visar hur du fyller i e-tjänsten. Vill du se filmen på ett annat språk än svenska? Klicka på kugghjulet, undertexter och översätt automatiskt. Där kan du välja språk på textningen.

Följande behövs för e-tjänsten

  • Folkbokförd i Kungsbacka kommun
  • E-legitimation
  • Ekonomisk översikt från alla i hushållet
  • Bankkontoutdrag från samtliga konton 3 månader tillbaka i tiden
  • Hyresavtal och den senaste hyresavin alternativt underlag för dina boendekostnader.

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa