Lämna inkomstuppgift för förskola och pedagogisk omsorg

LÄS MER

Ansök om plats

Har du inte en e-legitimation kan du endast använda e-tjänsten för att ansöka om plats. Mer information om e-legitimation finner du lite längre ner.

Ange tre alternativ

Vid ansökan kan du ange tre olika alternativ. Vi strävar efter att erbjuda dig plats enligt ditt önskemål men i vissa geografiska områden kan det ibland vara brist på platser i förskola eller hos dagbarnvårdare. 

Vklass - pedagogiskt IT-stöd för förskolor och skolor

Från och med höstterminen 2019 använder vi IT-stödet Vklass som lärplattform i Kungsbacka kommun. Vklass gör det enkelt för dig att få överblick över barnens aktiviteter, allt från schema, planeringar, och läxor till utflykter.

Lämna schema i Vklass

Vårdnadshavare som har barn med en placering i Kungsbacka kommuns förskolor och fritidshem måste registrera sitt schema på nytt i Vklass.

För de barn som har fått en ny plats på förskola, fritidshem eller hos dagbarnvårdare kan registrering av schema göras i Vklass tidigast två veckor innan barnet börjar sin placering. Det gäller även de barn som ska byta förskola eller fritidshem.  

Manual för att logga in i Vklass

Instruktion för att lägga grundschema och ändra schema i Vklass

Att säga upp platsen

Uppsägningstiden för en plats i kommunal verksamhet är 30 kalenderdagar, avgift betalas under uppsägningstiden. Du kan göra din uppsägning i e-tjänsten eller skriftligt på blankett. Framtida placeringar går inte att säga upp i e-tjänsten, skicka istället in blanketten eller mejla till barnomsorg.support@kungsbacka.se. Om du byter inom kommunal verksamhet behöver du inte säga upp platsen.

E-legitimation

E-legitimationen bekräftar för oss att du är rätt person när vi hanterar dina ärenden, och den innebär att dina uppgifter hanteras på ett säkert sätt. En e-legitimation får du gratis genom din bank eller Telia. Information om hur du skaffar en e-legitimation hittar du via länken nedan.

Information om e-legitimation

Ansökan om plats i fristående verksamhet

Om du vill ansöka om plats vid fristående verksamhet, förskola eller enskild dagbarnvårdare, kontaktar du dem direkt. Mer information hittar du via länken nedan.

Fristående och enskild verksamhet

Frågor om e-tjänsten

Kungsbacka direkt
info@kungsbacka.se
0300-83 40 00
www.kungsbacka.se

Personuppgiftsansvarig

Nämnden för Förskola & Grundskola
fgadministration@kungsbacka.se

Följande behövs för e-tjänsten

  • E-legitimation